Congres

Tweedaags internationaal congres

SUSTAINABLE WORLD FOOD SUPPLY

Sustainable Food Supply Foundation heeft een concept-programma ontwikkeld voor een internationaal tweedaags congres onder de titel: “Sustainable World Food Supply”. Het concept leent zich heel goed voor samenwerking met ambassades, boerenleiders en regeringsvertegenwoordigers uit onder meer Europa, Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika, de Verenigde Naties, de Wereldbank, de IFAP, kennisinstellingen en andere organisaties. Hen wordt geboden voorbeeldprojecten te presenteren die aantonen dat duurzame, op de regio gerichte landbouw die afgestemd is op ecologische aspecten en biodiversiteit succesvol en (ook in bedrijfseconomisch opzicht) lonend is.
Daarnaast kunnen internationale autoriteiten op het gebied van duurzame landbouw, herstel van ecosystemen en biodiversiteit worden gevraagd deze praktijkvoorbeelden toe te lichten.

De presentaties kunnen worden verdeeld over de thema’s:
– duurzame landbouw, ecologie en herstel van ecosystemen;
– duurzame voedsel-, water- en energievoorziening; economische en sociale toegevoegde waarde;
– zelfbeschikking over voedsel en land, financiering en kredietverschaffing;
– duurzame veeteelt en herbebossing.

Tijdens het congres zullen initiatieven, activiteiten, bedrijven en personen uit deze delen van de wereld in contact worden gebracht met Nederlandse organisaties en bedrijven. Zowel tijdens als na het congres kunnen duurzame relaties tussen diverse partners gefaciliteerd en gecontinueerd worden via o.a. de website www.sustainablefoodsupply.org. Ook zal er een aanbod zijn van cursussen op maat.

Met dit internationale congres èn het voor- en na-traject willen de initiatiefnemers en hun partnerorganisaties een breed gedragen visie en samenwerking bevorderen die recht doet aan de belangen van zowel grote als kleine landbouwondernemingen als ook aan milieu en biodiversiteit.

De voertalen van het congres zijn Engels en Frans.

Op deze site treft u het concept programma aan.

Data en plaats kunnen samen met de samenwerkingspartner(s) vastgesteld.

Doelgroepen

Het internationale deelnemersveld wordt in overleg vastgesteld en kan onder meer bestaan uit vertegenwoordigers van boer(inn)enorganisaties, land- en tuinbouworganisaties, regeringen, overheden, financieringsinstellingen, investeerders, fondsenwervers, import- en exportbedrijven, aanbieders van diensten en technieken ten behoeve van duurzame landbouw, water- en energievoorziening, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, fair trade- en natuurbeschermingsorganisaties en van NGO’s.

Infomarkt

Het Nederlandse bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen, adviesbureaus en kennisinstituten kan een podium worden geboden tijdens de aan het congres gekoppelde infomarkt.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.